Blizzard veilt World of Warcraft-servers

Pheno

Blizzard Entertainment gaat de komende vier weken een aantal servers veilen op eBay. Deze servers zijn gebruikt in de vroege dagen van het uiterst succesvolle spel World of Warcraft.

Er gaan rond de tweeduizend Hewlett Packard ProLiant-bladeservers geveild worden.  Deze hebben ooit zo'n vijfhonderd World of Warcraft-realms voor Noord-Amerika en Europa gehost.

De opbrengst gaat naar het St. Jude Children's Hospital, een van 's werelds grootste centra voor onderzoek en behandeling van kinderkanker en andere levensbedreigende kinderziekten.

De servers zullen vanaf 17 oktober de komende vier weken in batches worden geveild op eBay. Blizzard Entertainment heeft een FAQ en veilingschema voor potentiële kopers op hun website geplaatst.

Elke geveilde server zal als bonus een aangepaste behuizing krijgen: de zijkant is doorzichtig en de kast heeft een World of Warcraft-logo. Je krijgt ook een gedenkplaat dat ondertekend is door het World of Warcraft-team.

"World of Warcraft-realms zijn als de virtuele buurten van de game-community: ze bevatten de ruimtes waar miljoenen spelers vriendschappen, vriendelijke rivaliteit en blijvende herinneringen hebben gemaakt", aldus Blizzard CEO Mike Morhaime. "Elke winnaar van deze veiling zal een klein monument voor deze collectieve ervaringen bezitten. Het beste is dat deze veiling een goed doel steunt, dat geweldig werk verzet in het helpen van kinderen uit de VS en over de hele wereld."

World of Warcraft