FOK! Filmtip van de dag: Iron Man

dekatophetspek

Iedere dag komen er meerdere films op televisie. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft jou iedere dag onze tip van de dag. Vandaag is dat... Iron Man.

In 2008 mocht Robert Downey jr. in de huid kruipen van een niet alledaagse superheld. Downey jr. is Tony Stark, een gewetenloze wapenhandelaar die niet vies is van vrouwen en regelmatig iets te diep in het glaasje kijkt. Dat hij de meest verschrikkelijke wapens verkoopt lijkt Stark niet te deren tot hij het resultaat ziet van zijn wapentuig in Afghanistan. Stark besluit zijn leven te beteren en transformeert tot een superheld.

Iron Man bewees in 2008 dat het genre van de superheldenfilm nog lang niet uitgestorven was. In de eerste week bracht de film alleen in Amerika al zo'n 100 miljoen Dollar op. Ook in de pers kreeg de film veel lovende kritieken. Regisseur Jon Favreau maakte eerder ook het iets minder geslaagde Zathura: A Space Adventure (2005) maar is bij velen ook bekend als regisseur van Cowboys and Aliens, die eerder dit jaar uitkwam. In 2010 verscheen het eveneens succesvolle Iron Man 2.

Iron Man

Iron Man is vanavond vanaf 20.30 uur te zien op RTL5.