Nederlandse honkballers dicht bij finale

Redactie

De Nederlandse honkballers hebben op het WK in Panama een belangrijke stap gezet richting de finale. De ploeg van bondscoach Brian Farley was in Santiago met 2-1 te sterk voor Australië en staat daardoor stevig op de tweede plaats in de finalegroep. Nederland speelt de komende dagen nog tegen Cuba en Venezuela. De nummers een en twee van de groep spelen zaterdag de finale.

De wedstrijd tussen Nederland en Australië had eigenlijk woensdag gespeeld moeten worden, maar werd toen in de zevende inning vanwege hevige regenval gestaakt. Donderdag was Oranje, dat weliswaar negen honkslagen moest toestaan, direct weer bij de les. Curt Smith kwam in de tweede helft van de zevende inning over de thuisplaat, waarna de voorsprong niet meer uit handen werd gegeven.

Donderdagnacht om 2.30 uur Nederlandse tijd is Cuba de volgende tegenstander, de ontmoeting met Venezuela staat voor vrijdag gepland. Om de achterstand in het speelschema in te halen, gaan beide wedstrijden over zeven innings.

Een finaleplaats op een WK zou voor Nederland een mijlpaal betekenen. Een vierde plaats in 2005 en 2007 is tot nu toe het beste resultaat.