John Singleton wil regie biopic Tupac overnemen

dekatophetspek

John Singleton is in bespreking om de regie van de biografische film over wijlen rapper Tupac Shakur over te nemen van de opgestapte Antoine Fuqua. Dat schrijft het Amerikaanse New York Magazine.

Tupac was in 1993 te zien in Singeltons romantische drama Poetic Justice. De twee werden zelfs goede vrienden, waarmee Singelton dus ook emotioneel bij de biopic betrokken zou zijn. De rapper kwam in 1996 op 25-jarige leeftijd na een schietpartij om het leven.

Singleton probeert al jaren de biografische film Straight Outta There over rapgroep N.W.A. van de grond te krijgen. Hij zou echter bereid zijn dat project in de ijskast te zetten om de film over Tupac te kunnen maken. Het is nu afwachten of producenten Morgan Creek en Universal toehappen, aangezien Singletons laatste film Abduction is geflopt.

Fuqua stapte op nadat hij zelfs na een landelijke auditie in de Verenigde Staten geen geschikte acteur kon vinden voor de rol van Tupac. De regisseur heeft zich inmiddels verbonden aan de actiethriller Hunter Killer, die volgend jaar moet uitkomen.

Het scenario van de Tupac-film is geschreven door Stephen J. Rivele en Chris Wilkinson, die eerder de boksfilm Ali en het politiek drama Nixon schreven. Wanneer de film moet uitkomen is nog onbekend.


John Singleton wil regie biopic Tupac overnemen (Foto: Novum)