Bilic wil revanche nemen op Turkije

Niels (DerMeister)

Kroatië werd vanmidddag tijdens de loting van de play-offs voor het EK 2012 gekoppeld aan Turkije. Bondscoach Slaven Bilic beseft dat het een zware loting is, maar is er zich ook van bewust dat de ploeg op deze manier revanche kan nemen op de Turken.

"We hebben gewacht en gedroomd om na drie jaar revanche te kunnen nemen. We herinneren ons allemaal hoe we tijdens het EK in 2008 de kwartfinale verloren", waarmee Bilic doelt op de dramatische verlopen kwartfinale voor de Kroaten.

In het Ernst Happel Stadion in Wenen kwam Kroatië in de 119e minuut op voorsprong door een treffer van Ivan Klasnic. Diep in de blessuretijd van de tweede verlenging wist Semih Sentürk namens de Turken alsnog een strafschoppenserie af te dwingen. Daarin wisten Luka Modric, Ivan Rakitic en Mladen Petric niet te scoren en zodoende plaatste Turkije zich voor de halve finales.

"Natuurlijk is Turkije een sterke tegenstander, maar wij zijn sterker. Het zal niet makkelijk zijn. Turkije is waarschijnlijk de zwaarste opponent die we konden treffen. Maar volgens mij hebben we klasse. We hebben een beter team en moeten dit dus ook winnen", aldus Bilic.