'Michailov in beeld bij FC Barcelona'

Niels (DerMeister)

Nicolai Michailov staat samen met drie andere keepers op een shortlist van FC Barcelona om na de zomer reservekeeper te worden. Behalve de keeper van FC Twente staan ook Wojciech Szczesny (Arsenal), Esteban Andrada (van het Argentijnse Lanus) en Nicola Leali (Brescia) op dit lijstje.

Het contract van José Pinto, op dit moment reservedoelman bij FC Barcelona, loopt na dit seizoen af. Gezien zijn 36-jarige leeftijd wil de ploeg de verbintenis van Pinto niet verlengen. Barça is op zoek naar een jonge keeper die er geen probleem mee heeft om tweede keus te zijn achter Victor Valdes. Bovendien wilt de Spaanse grootmacht een keeper die goed mee kan voetballen.

De 21-jarige Szczesny lijkt de voornaamste kandidaat om Pinto op te volgen als reservekeeper. Er bestaat echter een kans dat Barcelona niet met Arsenal in onderhandeling wil gaan, gezien de zeer langdurige onderhandelingen in het verleden over Cesc Fàbregas en Thierry Henry.

Andrada, keeper van het Argentijnse Lanus, geldt als een groot talent. Lanus zou een bedrag van vier miljoen euro vragen voor de doelman. Michailov is met zijn 23 jaar de oudste van de vier kandidaten. Leali is slechts achttien jaar oud en daarmee de jongste doelman die op de shortlist staat. Trainer Pep Guardiola is Leali op het spoor gekomen dankzij contacten met Brescia, waar hij vroeger als speler actief was. Leali is tevens de goedkoopste van de vier keepers.