Murray knokt zich langs Wawrinka

Niels (DerMeister)

Andy Murray heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van het Masters-toernooi in Shanghai. De Schot rekende in de derde ronde af met Stanislas Wawrinka. Murray (2) had lastig tegen de Zwitser, maar trok uiteindelijk wel aan het langste eind: 6-4, 3-6, 6-3. In de kwartfinale treft Murray de Fransman Gilles Simon of Matthew Ebden uit Australië.

De als dertiende geplaatste Wawrinka toonde zich moedig tegen Murray. Hoewel de Schot de eerste set met pakte, liet Wawrinka zich niet van de wijs brengen. Met uitstekend tennis haalde hij de tweede set binnen. Daarna ging Murray beter spelen en liet hij de overwinning niet uit handen glippen.

Ook David Ferrer (3) bereikte de kwartfinale. De Spanjaard versloeg in de achtste finales zijn landgenoot Juan Carlos Ferrero met 1-6, 7-5, 6-2. Ferrer stelde door de zege ook zijn deelname veilig aan de ATP World Tour Finals.

Kei Nishikori stoomde ook door naar de laatste acht. De Japanner, die in de eerste ronde Robin Haase versloeg, was in de derde ronde te sterk voor Santiago Giraldo. Nishikori won de partij tegen de Colombiaan met 7-6 (6), 4-6, 6-3.


Murray knokt zich langs Wawrinka (Foto: Novum)