Hamilton wijt tegenvallende prestaties aan zichzelf

Peterselieman

McLaren-coureur Lewis Hamilton heeft toegegeven dat zijn tegenvallende prestaties in de Formule 1 van dit seizoen aan zichzelf te wijten zijn. De Brit is dit seizoen bij veel incidenten betrokken geweest en heeft mede hierdoor teamgenoot Jenson Button ruim voor zich staan in het kampioenschap.

"Het is een combinatie van dingen. En ik denk dat het voornamelijk aan mezelf ligt. Er zijn natuurlijk momenten waarop je wat ongelukkig terecht komt in gele vlaggen of verkeer, maar dat is geen excuus. We moeten allemaal goed werk afleveren. En ik kom momenteel gewoon snelheid tekort, ik ben niet op de juiste plaatsen op het juiste moment en daar moeten we aan werken," zei Hamilton op een persconferentie in Zuid-Korea waar dit weekend een Formule 1-race op het programma staat.

"Mijn aanpak is om elk weekend een goed resultaat te boeken, maar de laatste tijd lijkt dat maar niet te lukken. Ik probeer het echter gewoon weer opnieuw en hopelijk lukt het dan wel. Ik bereid me altijd zo goed mogelijk voor. Jenson laat duidelijk zien dat we wel degelijk competitief zijn. Als hij het kan, moet ik het ook kunnen. Dus ik moet er mee aan de slag en hopelijk kunnen we hier met de beste mannen mee."