Boullier wil met Kubica om tafel

Peterselieman

Lotus Renault GP-teambaas Eric Boullier wil nog deze week met Robert Kubica om tafel om te horen hoe het met de revalidatie van de Pool staat. Pas dan kan de Fransman een besluit nemen om Kubica een plaats te gunnen in een van de 2012-auto's of dat hij wederom op zoek moet naar een vervanger.

"Ik ga hem deze week bellen om te kijken hoe hij ervoor staat en dan kunnen we plannen gaan maken. Ik weet niet hoe snel we de knoop kunnen doorhakken. Dit is geen normale procedure. Voor dit soort situaties bestaat geen draaiboek. We moeten met elkaar praten en de benodigde stappen nemen," zei Boullier tegen Autosport.

De Fransman weet dat de Pool herstelt van zijn rally-ongeval eerder dit jaar. Voor dit seizoen werd Nick Heidfeld aangetrokken als vervanger, maar de samenwerking bleek geen succes te zijn. Momenteel rijdt Bruno Senna in de auto van Kubica, maar mocht de Pool afhaken dan moet er voor 2012 een structurele oplossing worden gevonden in de vorm van een nog beschikbare topcoureur. Deze zijn echter dun gezaaid.

De enige racewinnaar met veel ervaring die waarschijnlijk beschikbaar komt is Williams-coureur Rubens Barrichello. Voor de rest is er de keuze uit Senna of Romain Grosjean mocht Kubica niet kunnen rijden. Ook Force India-rijders Paul di Resta en Nico Hülkenberg zouden in dit geval interessante opties zijn.