De Zeeuw: "Ik ben beschikbaar voor Oranje"

Niels (DerMeister)

Demy de Zeeuw hoopt snel weer zijn rentree te kunnen maken voor het Nederlands elftal. De middenvelder van Spartak Moskou bedankte afgelopen zomer voor een trip van Oranje naar Zuid-Amerika. Vervolgens werd de voormalig speler van onder meer AZ en Ajax niet meer opgeroepen door bondscoach Bert van Marwijk.

Tegenover AD Sportwereld liet De Zeeuw weten dat het goed gaat met hem: "Ik ben fit, speel elke wedstrijd en het niveau gaat omhoog, ook dat van mij. Ik ben beschikbaar." Inmiddels zit De Zeeuw in Moskou, waar hij inmiddels zijn draai heeft gevonden: "Het bevalt me goed in Moskou, een moderne stad, goede restaurants, clubs, mooie winkels. Een beetje New York. Alleen het verkeer met al die auto's is een drama."

De middenvelder moet aan meer zaken wennen, waar hij vooral achterkwam tijdens het uitduel bij Terek Grozny: "Heel veel militairen met grote geweren. Dat ben je natuurlijk niet gewend. En je weet ook niet of je dat nu een veilig gevoel moet geven of niet. Viel het licht in het stadion ook nog uit, een half uur lang. Nee, die wedstrijd vergeet ik niet meer."