KNVB deelt stadionverboden uit aan Kuiprelschoppers

Redactie

Zeventien relschoppers die half september het Maasgebouw bij de Kuip in Rotterdam belaagden krijgen een landelijk stadionverbod voor zes jaar. Dat heeft de KNVB besloten. De opgelegde straffen staan los van het strafrechtelijk proces van het Openbaar Ministerie.

De meeste verdachten werden na verhoor vrijgelaten op voorwaarde dat ze drie maanden niet in of in de buurt van de Kuip komen als Feyenoord speelt. Zij mogen nu zes jaar lang in geen enkel stadion in Nederland meer komen.

De KNVB verwacht later meer stadionverboden uit te delen. Het onderzoek naar de rellen is nog niet afgerond. In totaal zijn nu 28 mensen voor de ongeregeldheden aangehouden. Beelden van drie verdachten die zich nog niet hebben gemeld, worden nog op billboards in Rotterdam en op internet weergegeven. De politie hoopt dat zij zich vrijwillig melden.

De hooligans protesteerden op 17 september tegen het beleid van Feyenoord. Ze probeerden met geweld het Maasgebouw binnen te komen. Agenten konden dat verhinderen door hun dienstwapen te trekken.