Chery ziet Mertens als voorbeeld

Niels (DerMeister)

Tjaronn Chery ontpopt zich dit seizoen als smaakmaker van ADO Den Haag. De 23-jarige aanvaller heeft nog veel ambities.

Chery doorliep de jeugdopleiding bij FC Twente, maar brak daar nooit door in de basis. Na een aantal jaren in de Jupiler League speelt hij nu in de Eredivisie bij ADO. "De ontwikkeling die Dries Mertens heeft doorgemaakt, wil ik ook doormaken. En kán ik ook doormaken", stelt hij tegenover Voetbal International.

Ook Mertens speelde in de Jupiler League. Nu is hij de smaakmaker bij PSV. Net als de Belg is Chery altijd hard blijven werken. "Ik heb veel tegenslag gehad, ook op privégebied, en ik ben klein. Daarom heb ik het bij Twente niet gered. Maar ik gaf niet op. Ging elke dag het krachthonk in, verzaakte nooit, bleef me tegen iedereen goed gedragen. En nu ben ik bij ADO. Als iemand géén slechte mentaliteit heeft, ben ik het. Ik moet het maken als voetballer, ik heb simpelweg geen keuze."

Feyenoord-speler Karim El Ahmadi hielp hem daarbij. "Karim is mijn vriend, mijn voorbeeld en mijn redder. Er waren momenten dat ik het allemaal niet meer zag zitten. Geen geld, geen toekomstperspectief. Ik ken veel mensen die op het verkeerde pad zijn beland, even dreigde ik ook die kant op te gaan. Maar zo ver is het gelukkig nooit gekomen. Karim heeft daar een grote rol in gespeeld."