"Engeland zonder Rooney in EK-groepsfase"

Niels (DerMeister)

Wayne Rooney ontving in het laatste EK-kwalificatieduel tegen Montenegro de rode kaart. De Engelsman dreigt daardoor de groepsfase van het EK 2012 te missen.

The Guardian zocht uit voor hoeveel duels Rooney geschorst zal worden. Dat moeten er minimaal drie zijn, zo concludeerde het Engelse dagblad op basis van artikel 10 in de reglementen van de UEFA: "Spelers die een andere speler of een andere persoon op het veld aanvallen, worden voor drie wedstrijden geschorst."

Rooney kreeg rood voor het natrappen richting tegenstander Miodrag Dzudovic. Na de rode kaart van de aanvaller van Manchester United maakte Montenegro nog 2-2. Voor Engeland was de tegengoal niet meer van belang, want ook met een gelijkspel zouden de Engelsen zich voor het EK in Polen en Oekraïne plaatsen.

Omdat Engeland geen officieel duel speelt voor het toernooi moet Rooney zijn schorsing op het EK uitzitten. Mocht de aanvaller daadwerkelijk drie wedstrijden geschorst worden en Engeland na de groepsfase het toernooi moet verlaten, zal de aanvaller volgend jaar tijdens het EK geen wedstrijd in actie komen.