BlackBerry-storing houdt aan

Redactie

De storing bij BlackBerry blijft aanhouden. Inmiddels zijn ook in de Verenigde Staten en Canada problemen gemeld. Dat laat fabrikant Research in Motion (RIM) woensdag op zijn website weten.

De fabrikant meldt dat het oplossen van de storing de eerste prioriteit is. "We werken er dag en nacht aan om de service weer normaal te laten werken."

Woensdagochtend meldde provider T-Mobile dat in Nederland weer beperkt gebruik gemaakt kan worden van internet en e-mail op BlackBerry-telefoons. Wel zouden gebruikers rekening moeten houden met vertragingen, omdat er nog een grote hoeveelheid data moet worden verwerkt.

Ook adviseerde T-Mobile een zogenoemde 'battery pull' uit te voeren: de accu moet uit het toestel worden gehaald terwijl het ingeschakeld is. Na terugplaatsing moet het toestel opnieuw opgestart worden.

De wereldwijde storing bij BlackBerry begon maandag rond 14.30 uur. Behalve internet en e-mail werkt ook de populaire berichtendienst BlackBerry Messenger niet. RIM maakt rond middernacht de oorzaak van de storing bekend. Er zou een probleem zijn in de verbinding van de netwerkapparatuur van de fabrikant.