George Clooney krijgt Hollywood Film Award

dekatophetspek

George Clooney krijgt eind deze maand een Hollywood Film Award. De 50-jarige acteur krijgt de onderscheiding voor beste acteur vanwege zijn prestaties in The Descendants en The Ides of March, schrijft het Amerikaanse entertainmentblad The Hollywood Reporter. Andere winnaars kregen al eerder te horen dat ze in het zonnetje worden gezet.

"George Clooney blijft schitteren als een van Hollywoods meest getalenteerde acteurs", licht de organisator van de filmprijzen toe. "We zijn erg blij dat we hem dit jaar in het zonnetje kunnen zetten tijdens de Hollywood Film Awards."

Tot de al eerder bekendgemaakte namen behoort Michelle Williams. Zij krijgt het beeldje voor beste actrice. Ook de gehele cast van The Help valt in de prijzen. Voorgaande jaren gingen onder meer Tom Hanks, Russel Crowe, Johnny Depp, Richard Gere en Leonardo DiCaprio naar huis met de Hollywood Film Award voor beste acteur.

De Hollywood Film Awards worden op 24 oktober uitgereikt tijdens de Hollywood Awards Gala Ceremony. De filmprijzen worden gezien als belangrijke graadmeter voor de Oscars.