Zynga rukt zich los van Facebook

De makers van Farmville en Cityville hebben een website opgericht waar hun eigen spellen gespeeld kunnen worden. Zynga, het grootste gamebedrijf voor Facebook-spellen, heeft de website Zynga Direct genoemd. Dat schrijft techwebsite Venturebeat.

Het is het eerste initiatief van Zynga om zich los te weken van het sociale netwerk Facebook. Met een eigen website kan het gamebedrijf meer geld verdienen. Volgens webanalysewebsite App Data spelen maandelijks 250 miljoen Facebook-gebruikers een spelletje van Zynga. Van het geld dat het bedrijf hieraan verdient, vorig jaar negentig miljoen dollar, vloeit dertig procent in de kas van het sociale netwerk.

Spelers kunnen dankzij Zynga Direct hetzelfde spel spelen via Facebook, Zynga's eigen portaal en op bijvoorbeeld pc's en smartphones. Ondanks de nieuwe initiatieven is Zynga niet van plan Facebook de rug toe te keren. Negen nieuwe spellen, waaronder titels als CastleVille, Hidden Chronicles en Zynga Casino, zijn binnenkort ook te spelen via het sociale netwerk.

zynga