Whitmarsh wil spiegels F1-bolide verbeteren

Peterselieman

McLaren-teambaas Martin Whitmarsh heeft gepleit voor het verbeteren van de spiegels op de Formule 1-auto's. De Brit denkt dat het gebrekkige zicht mogelijk bij heeft gedragen aan de botsing die zijn pupil Lewis Hamilton in Japan had met Ferrari-coureur Felipe Massa.

"In vergelijking met vroeger, zo'n twintig jaar geleden, zijn de spiegels groot. Maar als het gaat over de vibratie, daar doen we waarschijnlijk niet genoeg tegen. Vraag het aan elke coureur en ze zullen antwoorden dat het zicht in zijspiegels op rechte stukken niet geweldig is. Een andere kleur in de zijspiegels waarnemen is de enige manier waarop ze een achterliggende auto kunnen ontdekken. Wellicht is het tijd om daar iets aan te doen," zei Whitmarsh.

"Lewis was een beetje afgeleid op weg naar de aanvaring met Massa. Hij wist dat hij een lekke band had en bracht de auto rustig naar de pits. Spiegels kunnen altijd groter, beter en beter gepositioneerd worden en als coureur kan je ook meer op de spiegels letten. Maar het is wel iets dat onze aandacht vereist."