Sony opnieuw slachtoffer van hackers

static

Sony's Entertainment Network-diensten, waaronder het PlayStation Network en Sony Online Entertainment vallen, zijn het doelwit geweest van een aanval. Dit maakte Philip Reitinger, hoofd informatie-beveiliging, vandaag bekend op de officiële PlayStation Blog.

Reitinger legt uit dat Sony massale ongeauthoriseerde pogingen heeft gedectecteerd om in te loggen bij gebruikers. Hierbij is het de krakers gelukt om bij 93.000 accounts de juiste combinatie te vinden. De data die benodigd was om dit te bewerkstelligen is volgens Reitinger afkomstig van andere bedrijven en sites. Het gaat dus om gebruikers die bij meerdere services dezelfde ID en wachtwoord gebruiken

De accounts waar het gelukt is om binnen te dringen zijn tijdelijk op slot gezet. De slachtoffers zullen binnenkort een e-mail krijgen waarin ze verzocht worden om hun wachtwoord opnieuw in te stellen. De creditcardgegevens zijn niet gekraakt, die zijn dus veilig gebleven. Gebruikers die geld kwijt zijn geraakt van hun digitale portemonnee zullen dat vergoed krijgen van Sony.

Sony gaat verdere onderzoek doen naar de ongeautoriseerde toegang en belooft met meer updates te komen. Reitinger adviseert alle gebruikers om unieke, moeilijk te raden, wachtwoorden te gebruiken. Ten slotte is het ook handig om je account te monitoren voor ongebruikelijke activiteiten.

Update: Het bericht is aangepast om de feiten beter te reflecteren.