NAC Breda opnieuw in financiële problemen

Sjors (Sj0rSz)

NAC Breda verkeert opnieuw in zwaar financieel weer. De noodlijdende club uit Breda moet de gemeente op korte termijn ruim anderhalve ton terugbetalen.

Er is echter één probleem; NAC Breda heeft het geld niet. Dat komt onder meer door het uitblijven van de verwachte commerciële inkomsten, die lager uitvallen dan men aanvankelijk dacht. De technische staf van de Brabanders vreest nu dat er in de winter een speler verkocht moet worden om de schuld alsnog te voldoen.

"De arbitragecommissie is in het conflict tussen NAC en de gemeente tot het eindoordeel gekomen dat de gemeente Breda in totaal een bedrag van 42.363 euro verschuldigd is aan NAC Breda, als extra kosten dan wel inkomstenderving door vertraging in verbouwingsfase twee", lichtte Ed Busselaar, directeur van NAC Breda, in Voetbal International toe.

"Dit is een heel zware slag, we zaten juist op koers met onze begroting", besloot de preses. "Het is ook zeer teleurstellend en spijtig, deze uitspraak. Niet alleen omdat het bedrag ons tegenvalt, maar vooral ook omdat de gemeente nu een claim op ons heeft van 157.637 euro."