Huntelaar: "Krijgen meer ruimte in Zweden"

Peterselieman

Klaas-Jan Huntelaar hoopt na de laatste EK-kwalificatiewedstrijd tegen Zweden aan de leiding te blijven op de topscorerslijst. De spits van Oranje scoorde al elf keer in zeven kwalificatiewedstrijden en is topscorer in de kwalificatie voor het EK in Polen en Oekraïne.

Huntelaar heeft de jacht geopend op Patrick Kluivert, topscorer aller tijden van Oranje met veertig doelpunten. "Ik heb er nu 29. Ik sta zevende. Johan Cruijff en Abe Lenstra delen met 33 treffers de zesde positie", aldus Huntelaar tegen het ANP. De spits hielp Oranje aan een zege op Moldavië.

De aanvaller maakte vrijdag de enige treffer in Rotterdam, maar hoopt op meer. "Zij verdedigden met elf man. Bij ons viel het balletje soms net niet goed. Zweden zal dinsdag tegen ons wel proberen te voetballen. Dan krijgen we waarschijnlijk meer ruimte. Misschien is dat wel beter. Ik kan niet meer doen dan vaak scoren. Want daar gaat het toch om bij een spits", besluit The Hunter.

Dat Zweden zal proberen te voetballen komt doordat de ploeg in de kwalificatiereeks nog de beste nummer twee over alle poules kan worden. Die ploeg plaatst zich rechtstreeks voor het Europees kampioenschap van 2012. De overige acht nummers twee moeten nog play-offs spelen om er in Polen en Oekraïne bij te kunnen zijn.