Massa wil actie Hamilton bestraft zien

Peterselieman

Felipe Massa en Lewis Hamilton blijven elkaar op het Formule 1-circuit tegenkomen. Na de aanvaringen twee weken geleden in Singapore was het vandaag in Japan wederom raak. Bij het aansnijden van de chicane raakten de Ferrari en McLaren elkaar waarna er een onderdeel in de lucht vloog.

De stewards oordeelden dat er niet veel aan de hand was, maar Massa is Hamilton ondertussen spuugzat en wil dat er actie ondernomen wordt. "Ik was snel genoeg om op het podium te kunnen eindigen, maar ben in plaats daarvan zevende geworden. Ik baal daar enorm van," zei een kwade Massa.

"De beelden van de botsing spreken voor zich. Lewis was met zijn banden aan het worstelen, ging langzaam door de 130R en bleef aan de rechterkant hangen. Ik was veel sneller en ging naar de linkerkant. Ik zat bijna helemaal naast hem toen hij opeens naar links bewoog en mijn wagen raakte. Meer valt daar niet over te zeggen. Mijn voorvleugel en vloer raakten beschadigd, wat van invloed was op het gedrag van mijn auto. Ik snap niet dat de FIA niet ingrijpt. Mensen zijn dit jaar voor veel minder bestraft. Opnieuw zorgt Lewis voor problemen. De FIA moet hier snel iets aan doen."

Hamilton werd ondanks het incident vijfde. De Brit verontschuldigde zich wel voor de botsing. "Ik weet niet echt wat er gebeurde met Felipe in de race. De spiegels van de auto trillen erg op snelheid, dus ik zag niet dat hij naast me zat. Het spijt me dat we elkaar raakten, maar gelukkig ondervond geen van ons er hinder van. Ik bedoelde het echt niet vervelend richting Felipe. Ik heb het volste respect voor hem en hij was erg snel."