Ibrahimovic mist duel tegen Nederland

Niels (DerMeister)

Zlatan Ibrahimovic zal komende dinsdag niet in actie komen als Zweden in eigen land de EK-kwalificatiewedstrijd speelt tegen Nederland. De spits van AC Milan pakte zojuist een gele kaart in de wedstrijd tegen Finland.

Op dit moment is Zweden de nummer twee in Groep E met zes punten achterstand op het al geplaatste Nederland. Mocht het Scandinavische land de tweede plek vasthouden, dan zijn ze verzekerd van deelname aan de play-offs. Toch heeft Zweden een goede kans om directe plaatsing te verschaffen. De beste nummer twee van de kwalificatiecyclus plaatst zich namelijk rechtstreeks voor het eindtoernooi.

De schorsing van Ibrahimovic is echter een tegenslag voor Zweden. De voormalig Ajacied liet eerder nog weten de kwalificatiereeks met vertrouwen tegemoet te zien: "Ik ga uit van twee overwinningen. Wij kloppen Finland en Nederland. Als topsporter is dat de enige gedachte die ik bij mezelf toesta. Bovendien hebben wij mentaal een kleine voorsprong op Nederland. Zij zijn al geplaatst en moeten dus niet meer. Wij moeten wel en als we moeten, zijn wij Zweden vaak op ons best."