Star Wars Galaxies sluit af met oorlog

Gamers gaan de uitkomst van de strijd tussen het Galactic Empire en de Rebel Alliance in het online spel Star Wars Galaxies bepalen. Het spel wordt een groot slagveld waarbij de twee groepen zo veel mogelijk grondgebied moeten veroveren. Dat laat Sony weten. Op 15 december is de strijd beslist en wordt de game offline gehaald.

Al sinds half september kunnen gamers zich niet meer inschrijven voor het spel. Ook spelers die een oud abonnement willen activeren, komen er niet meer in. Alle huidige abonnees spelen de game vanaf 15 oktober gratis tot het moment dat de stekker uit de servers wordt getrokken.

Gameontwikkelaars die een online spel na enkele jaren offline halen, willen vaak een spectaculaire afsluiting. Zo werd The Matrix Online afgesloten met het uiteenvallen van de door computers gesimuleerde wereld.

Star Wars Galaxies werd in 2003 gelanceerd en heeft acht jaar gedraaid. De game wordt 21 december opgevolgd door Star Wars: The Old Republic. Deze online game wordt niet door Sony, maar door Electronic Arts uitgegeven.


Star Wars Galaxies sluit af met oorlog