Elia: "Grote kans op EK-winst"

Jeffrey

Eljero Elia fungeert vaak als invaller in Oranje. De vleugelspeler kan daar mee leven, maar wil bewijzen dat hij ook een basisplaats waard is.

Dat wil de Juventus-speler doen op trainingen en tijdens invalbeurten. "Ik moet eerst bewijzen dat ik een houvast voor de trainer ben", zegt Elia tegen OnsOranje. "Me echt laten gelden, ook in Europa. Maar nu heb ik nog niet het recht om met de trainer te praten. Als je erin komt moet je gewoon laten zien wat je kan. En dan krijg je misschien de volgende keer een basisplek, zoals Ibi (Afellay, red.) dat heeft gedaan."

Elia heeft te maken met veel concurrentie op de vleugels. "Er kunnen er veel op links spelen. Dirk, Ibi, Arjen, Jeremain. Wie het beste in vorm is, krijgt de kans. Als je slecht speelt, word je eruit gehaald, dan staat de volgende te trappelen. Op het WK viel ik in alle duels in, behalve tegen Brazilië. Maar nu moet ik het bij mijn club Juventus laten zien."

Nederland speelt vanavond de kwalificatiewedstrijd tegen Moldavië en dinsdag gaat het op bezoek bij Zweden. De nationale ploeg is al geplaatst voor het EK van volgend jaar en is gebrand op succes na de verloren WK-finale tegen Spanje. "Zeker als je al zo dichtbij bent geweest, en zo dicht tegen Spanje aan zit. En ik vind dat we niet eens zo slecht hebben gespeeld, we hebben lang stand gehouden. Verder hebben we ook goed gespeeld in Zuid-Afrika. Ik geloof dat we een grote kans hebben om het EK te winnen."