Van der Wiel heeft moeite met verwachtingspatroon Ajax

Jeffrey

Gregory van der Wiel is blij met het uitstapje naar het Nederlands elftal. Bij Ajax heeft de verdediger moeite met de kritiek op zijn spel.

"Als ik met de spelers van het Nederlands elftal op het veld sta, voel ik dat de lat voor mij hoger ligt. Bij Ajax is het moeilijker om dat hoge niveau constant te halen", zegt Van der Wiel in De Telegraaf. "Als het elftal even niet draait, zijn de ogen in de ArenA op mij gericht. Het verwachtingspatroon bij Ajax is onredelijk hoog."

Van der Wiel vindt het veel te vroeg voor het stempel routinier, omdat hij pas 23 jaar is en aan zijn zesde seizoen in de hoofdmacht bezig is. "Het komt vaak voor dat ik denk dat ik een acceptabele prestatie heb geleverd. Dan hoor ik bij Ajax dat ze het vonden tegenvallen. Ja, ik heb een WK gespeeld en ja, ik heb nu een paar Champions Leagueduels op mijn naam staan. Ik zou bijna denken dat ik niet meer jong ben."

Een vertrek naar een buitenlandse topclub lijkt niet lang meer uit te blijven voor Van der Wiel. Spanje is zijn droom. "Ik ben niet het type dat in Engeland elke week een fysiek gevecht wil aangaan. In Spanje gaat het om snelheid en vooral techniek", aldus de Oranje-back.