Neverwinter wordt gratis

koei

Gamers die uitkijken naar het rollenspel Neverwinter moeten nog even geduld hebben. Het rollenspel wordt compleet omgebouwd tot een grootschalige online variant. Bovendien zal de pc-game gratis worden aangeboden. Dit betekent dat de game wordt uitgesteld tot eind volgend jaar.

Neverwinter wordt gemaakt door Cryptic Studios. Deze gamestudio werd deze zomer opgekocht door het Aziatische gamebedrijf Perfect World Entertainment. Dit bedrijf heeft zich gespecialiseerd in de verkoop van virtuele goederen voor gratis spellen; dit verdienmodel wordt free-to-play genoemd.

In januari maakte Cryptic met het online spel Champions Online al de overstap naar free-to-play. Begin vorige maand maakten de gamestudio en Perfect World bekend dat Star Trek Online dezelfde weg bewandelt.

Neverwinter is gebaseerd op een aankomende trilogie van fantasyschrijver R.A. Salvatore. De stad Neverwinter is er in de game slecht aan toe. Verschillende groepen vechten om de macht. Zelfs de doden marcheren de stadspoorten binnen om hun oude huis op te eisen. Te midden van deze chaos moet de speler opdrachten uitvoeren voor en met zijn virtuele en online vrienden. Oorspronkelijk zou het spel, met online spelfunctie voor vier spelers, dit najaar uitkomen.


Neverwinter wordt gratis