Verkeersproblemen rond Den Haag door brand

Redactie

De A12 is donderdag tussen het Prins Clausplein en Den Haag in beide richtingen ruim een uur afgesloten geweest vanwege een brand in de omgeving. Het vuur woedde bij een bedrijfsverzamelgebouw aan de Westvlietweg, die parallel loopt aan de A12. Dat meldt een woordvoerder van de ANWB. De wegafsluiting zorgde voor grote drukte rond Den Haag.

De brand ontstond volgens de hulpdiensten omstreeks 17.30 uur. Een voorbijganger zag rook uit het pand komen en alarmeerde de hulpdiensten. Toen die arriveerden sloegen de vlammen al uit de voorzijde van het pand.

De brand ontwikkelde zich snel en ging gepaard met veel rook. De dikke rook werd door de harde wind over de snelweg en het eveneens nabijgelegen spoor geblazen. De snelweg werd daarom aan het begin van de avond afgesloten. Omstreeks 19.45 uur meldde de ANWB dat in beide richtingen weer verkeer mogelijk is.

Ook het treinverkeer tussen Den Haag Centraal en Ypenburg werd platgelegd. De extra reistijd bedroeg een uur. De sporen werden rond 19.00 uur weer vrijgegeven.

Twee brandweermannen liepen tijdens de bluswerkzaamheden lichte verwondingen op. Zij zijn voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht.

Een deel van het pand moet volgens de hulpdiensten als verloren worden beschouwd. Een groot deel van de rest van het gebouw liep rookschade op. De oorzaak van de brand is nog onbekend.