Pot: "Blij met gestolen punten"

Niels (DerMeister)

Jong Oranje won gisteren in Innsbruck met 0-1 van de leeftijdsgenoten uit Oostenrijk. Coach Cor Pot zag de nodige verbeterpunten.

"We hebben heel veel geluk gehad én fantastisch keeperswerk van zowel Jeroen Zoet als Marco Bizot gezien", liet hij na afloop van het duel in Innsbruck weten voor de camera's van RTL Sport. "We gaven te veel ruimte, vrije trappen en hoekschoppen weg. Daar hebben de Oostenrijkers gelukkig niet van geprofiteerd."

Nacer Barazite was verantwoordelijk voor de winnende treffer. De uitblinkers waren echter de keepers, dat had ook de bondscoach gezien. "Ik ben erg blij met deze gestolen punten", lachte Pot. Hij had ook nog positieve dingen gezien. "Het team heeft wel mentaliteit getoond. Ze hebben er alles aan gedaan om te winnen en dat is wonder boven wonder gelukt."

Jong Oranje blijft door de overwinning op koers voor het EK. "Negen punten uit drie wedstrijden is een mooie score, zeker als je bedenkt dat daar twee lastige uitwedstrijden tegen Bulgarije en Oostenrijk bijzaten. Maar over ons spel mogen we zeker niet tevreden zijn", besloot hij.