Cannavaro: "Duitsland, Spanje of Nederland wint EK"

Niels (DerMeister)

Fabio Cannavaro zette afgelopen zomer een punt achter zijn actieve voetballoopbaan. De Italiaan, die met zijn land in 2006 de wereldtitel won, ziet tijdens het komende EK voetbal onder meer Nederland als favoriet voor de titel.

"Europees- en Wereldkampioen Spanje is natuurlijk de favoriet op het EK komende zomer. Ze hebben de beste ploeg en de beste generatie. Maar ik denk dat Duitsland en Nederland ook kans hebben om te winnen. Italië? Dat moet ik nog zien", aldus Cannavaro tegenover Reuters.

De verdediger speelde in het verleden onder meer voor Parma, Internazionale, Juventus en Real Madrid. Vervolgens verkaste de Italiaan naar Al Ahli, waar hij afgelopen zomer een punt achter zijn loopbaan zette. De inmiddels 38-jarige Cannavaro kampte al lang met een slepende knieblessure en dit was uiteindelijk de reden om zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen.

Ook over Napoli, de ploeg waar Cannavaro zijn loopbaan begon, liet hij zich uit: "Napoli is het seizoen goed begonnen en heeft een team dat in staat is om te vechten voor de prijzen in zowel de Champions League en de Serie A." Cannavaro steekt zijn oude club, waar zijn broer Paolo momenteel in de verdeding staat, nog een hart onder de riem: "Laten we hopen dat ze het seizoen goed kunnen eindigen."