De Boer: "Het loopt op dit moment niet"

Niels (DerMeister)

Ajax wist van de laatste zes duels slechts alleen de bekerwedstrijd tegen Noordwijk te winnen. Trainer Frank de Boer beseft dat het de laatste weken niet loopt met de regerend landskampioen.

"Dat het op dit moment niet loopt, is wel duidelijk. We missen een bepaalde chemie", aldus De Boer op de clubsite van Ajax. "We zijn er keihard mee bezig om dat te veranderen. We hopen dat het opeens weer kan lopen. Dat kan zomaar gebeuren."

De slechte resultaten van de afgelopen weken houden De Boer constant bezig: "Ik trek me de kritiek wel aan, ook al is het soms ongegrond. Ik denk er vaak aan. Het speelt altijd wel in mijn hoofd."

De komende weken zullen opnieuw loodzwaar zijn voor de Amsterdammers. Onder meer competitiewedstrijden tegen AZ en Feyenoord staan op het programma. Ook de dubbele confrontatie met Dinamo Zagreb in de Champions League staat voor de deur. Met onder meer Toby Alderweireld, Kolbleinn Sigthórsson en Nicolai Boilesen in de lappenmand, zal het er niet gemakkelijker op worden voor De Boer.