Goedkoop: "Er was geen andere keuze"

Stefan (sportfreak)

Avital Selinger nam eerder vandaag afscheid als bondscoach van het Nederlands dames volleybalteam. Volgens technisch directeur Bert Goedkoop was er geen andere keuze.

"De relatie tussen de speelsters en trainer was goed, daar was niets op aan te merken", aldus Goedkoop, die tijdelijk de taken van Selinger zal overnemen. "De prestaties waren er de afgelopen jaren echter niet. In 2010 niet en ook dit jaar niet. Er was geen draagvlak meer om samen verder te gaan." Makkelijk was de beslissing volgens Goedkoop echter niet: "Ik ken Avital al heel lang en hij was zelf ook verrast. Maar als er een dalende lijn in zit, is het de taak van de bond om in te grijpen. De prestaties moeten weer omhoog en we denken dat we dat alleen op deze manier kunnen bereiken."

Goedkoop beseft ook dat het moment, vlak voor het pre-olympisch kwalificatietoernooi in november, niet handig is. "Het is kort dag, want ik heb pas vandaag met Avital gesproken. Ik heb ook niet direct een pasklare oplossing. Ik ga voorlopig leiding geven aan de rest van de coaches. We hopen dit zo goed mogelijk te kunnen oplossen."