Zara Phillips leidt military Boekelo

Stefan (sportfreak)

Zara Phillips gaat bij de military in Boekelo na de eerste dag aan de leiding. De wereldkampioene van 2006 was met haar paard Lord Lauries het beste op het onderdeel dressuur.

Phillips,  kleindochter van de Britse koningin Elizabeth, kreeg 40,6 strafpunten. Daarmee bleef ze Australiër Christopher Burton (Underdiscussion) en de Deen Peter Flarup (Calista E) voor. Beste Nederlander was Raf Kooremans die met Cavalor Telstar voorlopig zevende staat met 47,8 strafpunten.  Iris Pemen (Roosje Embregts ) staat na het eerste onderdeel zestiende. Merel Blom (Rumour Has It) kwam niet verder dan de 28e plaats.

Het herfstweer had in Twente veel invloed op het wedstrijdverloop. "De herfst sloeg in volle hevigheid toe. De wind en regen teisterden de deelnemers", zei woordvoerster Christel Rouwhof. "Militarypaarden zijn onder normale omstandigheden al lastig in toom te houden, maar met klapperende vlaggen en opbollende wanden van de VIP-tenten is dat nog moeilijker. Sommige deelnemers kregen ware hoosbuien over zich heen. Erg jammer natuurlijk."

Aan het evenement in Boekelo doen 110 combinaties mee, waarvan vandaag de helft in actie kwam, morgen is de andere helft aan de beurt. De dagen daarna staan de uithoudingsproef (cross) en het afsluitende springconcours op het programma.