Gok- en drugsbende opgerold in voetbalkantine

Redactie

Bij invallen in Haarlem heeft de politie woensdagnacht en donderdagochtend achttien mensen aangehouden. Dertien van hen zaten te pokeren in de kantine van voetbalvereniging Young Boys. Een deel van de groep was volgens de politie betrokken bij hennephandel en witwassen, de rest alleen bij de illegale pokeravonden.

Een man uit Haarlem is aangehouden als organisator van de wekelijkse pokeravonden, waarbij flinke bedragen over tafel gingen. Onder de verdachten is onder anderen een bestuurslid van de voetbalvereniging. Ook andere verdachten waren betrokken bij de club.

Naast de inval in de kantine van Young Boys zijn ook invallen op andere plaatsen gedaan, waaronder op een woonwagenkamp. In het kamp werd een 52-jarige verdachte aangehouden. Bij alle invallen samen zijn tientallen kilo's hennep, drie auto's, een motor en een aanzienlijke hoeveelheid geld in beslag genomen.

De leden van de amateurclub kunnen alleen nog de kleedkamers in. De kantine en de bestuurskamer van vereniging Young Boys zijn gesloten. Burgemeester van Haarlem Bernt Schneiders noemt het 'buitengewoon ernstig dat het sociale karakter van zowel de voetbalkantine als de bestuurskamer is misbruikt door het organiseren van illegale pokeravonden'.