Ontuchtpleger Harlingen ging drie jaar zijn gang

Redactie

De 27-jarige man uit Harlingen die wordt verdacht van ontucht met ruim dertig kinderen begon minstens drie jaar geleden met zijn activiteiten. Het materiaal gaat terug tot 2008, meldt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie donderdag.

Woensdag werd bekend dat de man wordt verdacht van ontucht met jongeren onder de 16 jaar. Ruim dertig kinderen tussen de 11 en 16 jaar zouden, met kleren aan, seksuele handelingen bij hem hebben uitgevoerd. De man, die zelf in sommige gevallen naakt was, filmde en fotografeerde dit.

De handelingen, die volgens het OM in een aantal gevallen zijn aan te merken als ontuchtig, vonden plaats in de woning van de verdachte. Er zijn geen afbeeldingen aangetroffen waarop ontucht met de jongeren zelf is gepleegd.

Op dit moment gaat het OM ervan uit dat de man alleen handelde. De Harlinger is vrijwilliger bij een voetbalvereniging in zijn woonplaats. Niet alle betrokken kinderen zijn lid van de voetbalvereniging, zegt de woordvoerder van het OM. "Het gaat om jongeren uit zijn omgeving, in de ruimste zin van het woord." Concreter wil de zegsvrouw dit niet maken.

NRC Handelsblad meldt donderdag dat het zou gaan om Jasper D., een computerexpert die in Franeker werkte. Hij zou samen met zijn broer de B1 van VV Harlingen hebben gecoacht. Het OM wil hier niet op ingaan.