Massa wil niet over rijstijl Hamilton praten

Peterselieman

Ferrari-coureur Felipe Massa zal niet bij de vergadering aanwezig zijn die de Formule 1-rijders belegd hebben om de rijstijl van Lewis Hamilton te bespreken. De Britse coureur komt door zijn agressieve manier van rijden regelmatig in de problemen, zoals de botsing met Massa in Singapore.

Voor Massa is dat incident nu verleden tijd, vandaar dat hij er niet meer over wil vergaderen. "Ik heb niets te zeggen, omdat hij boet voor elke actie die hij onderneemt," zei de Braziliaan die vindt dat autosportfederatie FIA al ingrijpt. "De FIA doet wat er in de reglementen staat. Als je een ongeluk veroorzaakt, of niet correct rijdt, dan krijg je een drive-through. En hij kreeg een drive-through," zei Massa die toch een sneer uitdeelt aan Hamilton. "Eerlijk gezegd is er genoeg tijd voor hem om er van te leren."

Naast Massa zal ook Heikki Kovalainen niet naar de vergadering gaan. De Fin heeft er geen problemen mee hoe zijn voormalig teamgenoot bij McLaren rondrijdt. Ook Toro Rosso-coureur Sébastien Buemi ziet weinig problemen in de impulsieve daden van Hamilton omdat deze ook in het voordeel van de Brit kunnen werken.

Voor Massa hoeft de ophef niet meer zo, omdat hij niets meer tegen de McLaren-coureur te zeggen heeft. "Ik zal niet naar hem toe gaan om het met hem te bespreken. Ik heb eerlijk gezegd niets gedaan, ik had gewoon een lekke band in mijn race dus ik heb niets met hem te bespreken. Als hij naar mij toe komt, dan is dat prima."