Barrichello: "Räikkönen niet beter dan mij bij Williams"

Peterselieman

Rubens Barrichello denkt niet dat Kimi Räikkönen bij Williams betere prestaties kan leveren dan hijzelf levert. De wereldkampioen van 2007 wordt de laatste tijd gelinkt aan de Britse renstal die wil proberen terug te keren naar de top in de Formule 1.

"Ik denk dat niemand anders, inclusief Kimi, meer kan bieden dan ik kan. Ze weten al wat ik in huis heb," zei Barrichello die ook nog voor een ander gevaar waarschuwde. "Jonge rijders kunnen geld meebrengen, maar ze kunnen ook in de eerste ronde voor brokken zorgen, waardoor dat geld door de crashes weer verdwijnt. Williams weet hoeveel enthousiasme ik nog steeds heb, ondanks dat we geen competitieve auto hebben. Ze weten dat ik graag met het team door wil en het is afwachten wat ze er van zeggen."

Barrichello weet echter ook dat het behouden van het stoeltje bij Williams een lastig verhaal zal gaan worden. Daarom kijkt de 39-jarige Braziliaan verder zoals naar het team van Lotus Renault GP waar nog steeds onduidelijk is of Robert Kubica weer zal gaan racen. Mocht ook die mogelijkheid op niets uitlopen dan is wat hem betreft het Formule 1-boek gesloten omdat hij niet bij een achterhoedeteam in wil stappen om maar in de Formule 1 te mogen rijden.