Jong Oostenrijk vreest Barazite

Niels (DerMeister)

Nacer Barazite is dit seizoen de smaakmaker van Austria Wien. De Nederlander scoorde in de Europa League en de Oostenrijkse competitie al dertien keer.

De 21-jarige aanvaller speelt vanavond met Jong Oranje de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Jong Oostenrijk. "Ik kijk al weken naar deze wedstrijd uit", zegt Barazite tegen het Algemeen Dagblad. "Het gaat in Oostenrijk erg lekker. Dat ik ook veel scoor in de Europa League heeft de schijnwerpers nog eens extra op mij gericht."

Barazite streek deze zomer neer in Wenen na een mislukte verhuurperiode bij Vitesse. Daarvoor speelde hij bij Arsenal. De aanvaller heeft zijn draai bij zijn nieuwe club gevonden en is volgens bondscoach Cor Pot zelfs 'de beste speler van de Oostenrijkse competitie'.

Hij kan dat vanavond laten zien tegen Jong Oostenrijk. "Oostenrijk is geen slechte ploeg, maar ik denk dat wij wel voor de volle winst moeten gaan. Als wij de drie punten pakken, komen wij in de buurt van de groepswinst. Maar ons rijk rekenen is onzin. We moeten gewoon vol aan de bak."

Volg Nacer Barazite en meerdere Nederlanders in het buitenland wekelijks in het item Voetballers over de Grens.