3,4 ton vuurwerk ontdekt in Dokkum

Matthijs (drumstickNL)

De politie heeft vrijdag in een bedrijfsloods gelegen aan de Uithof in Dokkum ruim 3 ton illegaal vuurwerk in beslag genomen. Het was de eerste grote vuurwerkvangst die het milieuteam van de politie dit jaar deed. De politie deed vrijdag de inval naar aanleiding van het afsteken van vuurwerk door een van de verdachten bij de loods.

Eerder was er bij de politie al informatie binnengekomen dat de verdachten in vuurwerk handelden. Tijdens het onderzoek werden het afgelopen weekend een 34-jarige inwoner van Anjum, een 20-jarige inwoner van Leeuwarden en een 51-jarige inwoner van Stiens aangehouden op verdenking van bezit van illegaal vuurwerk.

Alle verdachten werden overgebracht naar het politiebureau. Naast het illegale vuurwerk werd ook nog voor 900 kilogram aan consumentenvuurwerk aangetroffen door de politie. Na verhoor werd tegen alle verdachten een proces-verbaal opgemaakt. Deze mochten echter dinsdag het bureau weer verlaten, de grote partij vuurwerk is in beslag genomen en zal worden vernietigd.

vuurwerk

3,4 ton vuurwerk ontdekt in Dokkum (Foto: Politie Friesland)