Advocaat weg als Rusland zich niet plaatst

Peterselieman

Mocht Rusland er niet in slagen zich te plaatsen voor het EK 2012, dan trekt bondscoach Dick Advocaat zijn conclusies. De Nederlander stapt dan op bij de Russische voetbalbond.

"Als ik me met Rusland niet kwalificeer, is het klaar. Dat heb ik met de Russische bond ook zo besproken in mijn contract. Het heeft geen zin om verder te gaan als ik na volgende week geen doel meer heb", aldus Advocaat in De Telegraaf.

De coach heeft echter goede hoop dat hij met Rusland volgend jaar zomer actief is in Oekraïne en Polen. Het land is met twee duels te gaan koploper in Groep B en is al acht duels ongeslagen. Vrijdag staat de cruciale wedstrijd tegen concurrent Slowakije op het programma. Dinsdag volgt het duel met voetbaldwerg Andorra. Vier punten in de laatste twee duels volstaan voor kwalificatie voor het EK.

"Wij hebben met Rusland alles in eigen hand. Dat is het belangrijkste op dit moment. Het voordeel is dat ik een ploeg heb die tegen druk bestand is. Het zijn allemaal geroutineerde spelers, die bij grote clubs hun geld verdienen. Die jongens raken niet zo gauw in de war. Het is grotendeels dezelfde kern waarmee Guus Hiddink in 2007 en 2008 werkte", aldus Advocaat.