Excuses VVD om opmerking prostituees

Redactie

De VVD in Roermond heeft excuses aangeboden aan hoogleraren die de partij eerder nog prostituees van de krant De Limburger noemde. De reactie van de lokale afdeling van de VVD was te emotioneel en onnodig grievend, meldt VVD Roermond woensdagavond in een bericht op de eigen website.

De Universiteit van Maastricht eiste eerder op de dag nog verontschuldigingen van de partij. De hoogleraren hadden gezegd dat een onafhankelijk onderzoek naar de integriteit van wethouder van economische zaken Jos van Rey gerechtvaardigd is.

Maandag besloot burgemeester Henk van Beers tot het onderzoek, nadat de Limburger afgelopen weekend schreef dat Van Rey structureel de schijn van belangenverstrengeling met zich meedraagt. De VVD-senator zou tegen de gedragscode in hebben meebeslist over miljoeneninvesteringen in projecten waarbij een bevriende ontwikkelaar is betrokken.

De VVD in Roermond zette de twee hoogleraren op de eigen website weg als 'prostituees' van De Limburger. Een van hen werkt aan de Universiteit van Maastricht. Die vindt dat meer dan een belediging of een hoogopgelopen emotie. "De betreffende opmerking raakt de wetenschap in haar diepste kern: wetenschappelijke integriteit", schreef de onderwijsinstelling in een brief aan de lokale VVD-afdeling.