A. Hamilton: "Di Resta kan wereldkampioen worden"

Peterselieman

Anthony Hamilton denkt dat Paul di Resta in de toekomst wereldkampioen in de Formule 1 kan worden. De vader van Formule 1-coureur Lewis Hamilton heeft enkele rijders onder zijn hoede, waaronder de DTM-kampioen van 2010.

Di Resta maakte dit seizoen bij Force India zijn debuut in de Formule 1 als racecoureur en bewijst regelmatig een goede rijder te zijn door zich voor zijn teamgenoot Adrian Sutil te kwalificeren en punten binnen te halen. "Ik ben heel trots op hem. Paul is extreem koel en ja, hij is wat stil, maar wat hij op de baan laat zien is veel belangrijker dan wat hij zegt," zei Hamilton tegen The Independent.

"Als je, zoals Paul, geen grote geldschieters achter je hebt staan en op basis van je erelijst en kwaliteit de Formule 1 in bent gekomen, kun je het je namelijk niet veroorloven om domme dingen te zeggen of slecht te presteren. De sleutel tot succes is voor Paul dan ook om weinig te zeggen, maar veel te laten zien. Als hij eenmaal een gevestigde naam is, kan hij zich vervolgens wat meer openstellen, maar voorlopig moet hij zich niet met dat soort dingen bezighouden en gewoon op de baan zijn werk doen."

"Paul is namelijk in elke klasse waarin hij heeft geracet kampioen geworden, en ik geloof ook dat hij in de toekomst wereldkampioen kan worden in de Formule 1. Wat de opstapklassen betreft is Pauls CV namelijk indrukwekkender dan dat van de huidige en aanstaande wereldkampioen Sebastian Vettel, dus ik verwacht dat Paul net zulke dingen gaat laten zien als Vettel."