Du Chatinier wil weer aan de slag

Sjors (Sj0rSz)

Ton du Chatinier werd aan het einde van het vorige seizoen ontslagen als trainer van FC Utrecht. De voormalig trainer van de Domstedelingen keek in Voetbal International terug op zijn tijd in Utrecht en de plek op de ranglijst, die de ploeg momenteel bezet.

"Ik heb aan mijn vertrek geen kater overgehouden", liet Du Chatinier in het blad weten. "Ik weet hoe het werkt in het voetbal. Ik weet ook dat we het goed hebben gedaan. We hebben Utrecht Europees op de kaart gezet, Ajax twee keer verslagen, de halve finale van de beker bereikt en er zijn spelers echt beter geworden en jonge talenten doorgebroken."

FC Utrecht zag in de zomerstop flink wat vaste krachten vertrekken. Zo kozen onder meer Ricky van Wolfswinkel, Dries Mertens, Kevin Strootman, Michael Silberbauer en Tim Cornelisse voor een andere werkgever. "Ik hoor dat ze vinden dat het nog niet loopt vanwege de vele nieuwe spelers", reageerde Du Chatinier verrast.

"In mijn eerste seizoen had ik ook acht nieuwe spelers. Het verschil is alleen dat ik wél de punten pakte", keek Du Chatinier vervolgens terug. FC Utrecht behaalde in de eerste acht wedstrijden van het vorige seizoen dertien punten en was in de zevende speelronde te sterk voor Ajax (1-2).

Du Chatinier hoopt snel weer een club te vinden, waarbij hij aan de slag kan. "Ik ben er wel weer aan toe om te beginnen. Rob Jansen (agent voor spelers en trainers, red.) is voor mij aan het kijken. Ik voel me nergens te groot voor."