'Beckham kan naar Frankrijk of Engeland'

Niels (DerMeister)

Ondanks zijn 36-jarige leeftijd is David Beckham nog altijd in trek bij diverse Europese ploegen. Zo heeft uit zijn vaderland Leicester City interesse getoond. Vanuit Frankrijk heeft Paris Saint-Germain laten weten de middenvelder graag over te willen nemen.

Sven-Göran Eriksson, trainer bij Leicester City, heeft aan Beckham gevraagd of hij interesse heeft om speler/trainer te worden bij de ploeg uit de Championship. Ook vanuit Frankrijk is er interesse in de Engelsman. Le Parisien liet weten dat vertegenwoordigers van Paris Saint-Germain naar de Verenigde Staten zijn afgereisd om met Beckham te onderhandelen.

De Franse ploeg wil de middenvelder graag transfervrij overnemen van Los Angeles Galaxy. In anderhalf jaar tijd kan Becks een bedrag van ongeveer zes miljoen euro verdienen bij de ploeg uit Parijs. In de Franse hoofdstad zou Beckham herenigd kunnen worden met Leonardo, die op dit moment technisch directeur is bij Paris Saint-Germain. De twee werkten eerder samen bij AC Milan, waar Leonardo trainer is geweest.

"De deur staat open. Beckham is meer dan een voetballer. Hij is een merk, een pop-idool. Ik zou altijd overwegen hem aan te trekken. Hij luistert naar de coach en wil altijd het beste voor het team. Hij is een voorbeeld. Ik heb met hem gewerkt en daarom heb ik hier zijn naam laten vallen", aldus Leonardo over de Engelsman. Het contract van Beckham bij LA Galaxy loopt nog tot november. Eerder toonden ook Tottenham Hotspur en Queens Park Rangers interesse.