Organisatie maakt Deense ritten Giro bekend

André

De organisatie van de Giro d'Italia heeft woensdag het etappeschema van de eerste drie ritten volgend jaar in Denemarken bekendgemaakt. Op 5 mei start de 95e editie in Herning met een individuele tijdrit van 8,7 kilometer. Daarna volgen nog twee ritten in lijn. Het volledige etappeschema wordt volgende week zondag bekendgemaakt.

De eerste etappe over een lengte van 206 kilometer begint en eindigt in Herning, in het midden van Jutland. De laatste etappe op Deens grondgebied start in kustplaats Horsens. waar hij 190 kilometer later ook weer finisht.

Directeur van de Giro Michele Acquarone is zeer tevreden met de medewerking van de Denen. "Vanaf de eerste dag van onze samenwerking, toonden ze een grote betrokkenheid en professionaliteit", zegt Acquarone. "Ik ben blij en trots dit te delen met de Deense bevolking."

De vorige keer dat de Giro in het buitenland van start ging was vorig jaar. Toen was Amsterdam gastheer van de start van de wielerronde. Vanwege de viering van 150 jaar Italiaanse eenheid werd de koers dit jaar volledig in het thuisland verreden. Alberto Contador schreef deze editie op zijn naam.