Geruchten over derde Xbox sterken aan

Roy

De geruchten omtrent de derde Xbox sterken aan. Verschillende developers zouden al bezig zijn met het ontwikkelen van de console die voorlopig de naam Xbox 720 meekrijgt. Denk hierbij aan bijvoorbeeld Rare, Turn 10 en Lionhead.

Rare (Donkey Kong Country, Kameo) is volgens de geruchten bezig met een nieuwe 'volwassen' game. Deze game zal tegelijk met de console uitkomen. Ook Lionhead (Fable) en Turn 10 (Forza) zouden volgens Xbox World Magazine bezig zijn met launchgames.

Hoewel er de laatste tijd steeds meer geruchten over de Xbox 720 verschijnen lijken deze wat minder geloofwaardig te zijn. De laatste fatsoenlijke game van Rare is alweer enige jaren geleden verschenen en tegenwoordig is het vooral family fun met Kinect wat de klok slaat.

Qua timing zijn de geruchten omtrent een nieuwe Forza en Fable wat geloofwaardiger. Als we ervan uitgaan dat de console in 2013 verschijnt zit er tussen de Forza 4 en Forza 5 ook weer twee jaar, net als tussen Forza 3 en Forza 4. Het gat tussen Fable 3 en Fable 4 wordt opgevuld met de Kinect spin-off Fable: The Journey.

Tot slot is er nog nieuws te melden over Alan Wake 2. Deze game schijnt ook in ontwikkeling te zijn voor de volgende Xbox. Dit is echter meer speculatie dan gerucht en wordt vooral gebaseerd op het feit dat Remedy niet veel te vertellen heeft over Alan op dit moment.

Als bonus is hier trouwens een screenshot uit de film Real Steel. Deze film draait vanaf volgende maand in de bioscopen en toont reclame voor de Xbox 720. Hiermee lijkt de naam enigszins bevestigd.

720