Quick-Step wil Cavendish aantrekken

Peterselieman

De wielertoekomst van Mark Cavendish leek zo goed als zeker bij Sky te liggen, maar nu lijkt ook Quick-Step zich te mengen in de strijd om de Britse sprinter. De coureur komt nu nog uit voor HTC-Highroad, maar dat team houdt aan het eind van het jaar op te bestaan.

"Wij zijn sinds kort niet meer zo zeker dat hij volgend jaar bij ons zal rijden. Blijkbaar zijn er een paar dingen veranderd sinds het moment dat Cavendish in Kopenhagen wereldkampioen werd," zei een anonieme bron van Sky tegen de Gazet van Antwerpen.

De reden dat Cavendish mogelijk niet bij Sky gaat rijden is omdat hij contractueel gezien moet gaan rijden op een fiets van Specialized. Sky rijdt op Pinarello. Het met Omega Pharma fuserende Quick-Step zou Cavendish wel die vrijheid geven, omdat het team het contract met de fabrikant van Eddy Merckx-rijwielen heeft opgezegd en de onlangs aangetrokken Tony Martin Specialized trouw kan blijven.

Teammanager Patrick Lefevere ontkent de geruchten. "Of Cavendish volgend jaar bij mij in de ploeg fietst? I wish. Maar ik heb dertig renners onder contract."