Cruijff heeft vertrouwen in T. Janssen

Niels (DerMeister)

Theo Janssen is niet ineens een slechte speler. Dat zei Johan Cruijff maandag tegen Novum Nieuws. "Het is wat mij betreft geen discussie en zeker geen gebrek aan zijn kwaliteiten." De middenvelder, die vorig jaar bij Twente de gouden schoen als beste voetballer van de Eredivisie veroverde, ligt sinds zijn transfer naar Ajax onder vuur.

Volgens Cruijff zijn er meerdere zaken die spelen. "Als het een enkel iets is, dan los je dat ene op en dan is het hele probleem opgelost." Janssen is volgens de voormalige nummer veertien een 'uitstekende speler'. "Hij heeft enorme positieve kwaliteiten, maar zoals iedereen heeft hij ook negatieve kwaliteiten. Dus als hij terugverdedigend minder is, dan moet je hem meer in zijn rug dekken."

De mogelijkheid dat Marco van Basten directeur voetbalzaken van Ajax wordt, is volgens Cruijff aanwezig. "We zien wel wat er gebeurt." Zondag lekte uit dat de voormalige spits en oefenmeester van Ajax kandidaat is om technisch directeur te worden.

De commissaris van de Amsterdammers waarschuwt dat die positie niet de beste zal zijn in de ArenA. "Zeker het eerste jaar zal het helemaal geen prettige stek zijn. Maar goed, we doen het niet alleen, ofschoon iedereen een andere titel heeft. We zijn met zijn allen gewoon verantwoordelijk."