Van der Wiel en Castillion één duel geschorst

Niels (DerMeister)

De KNVB heeft vandaag de strafvoorstellen van de rode kaarten van afgelopen weekend bekendgemaakt. In de Eredivsie kregen Gregory van der Wiel en Geoffrey Castillion beiden tweemaal geel. Zij kregen beiden een schorsing van één duel voorgesteld.

Van der Wiel kreeg gisteren, in de wedstrijd tegen FC Groningen twee gele kaarten en dus rood. De rechtsback van Ajax mist daardoor de ontmoeting met AZ. Ook Castillion kreeg tweemaal geel en dus de rode prent. De spits van RKC Waalwijk, gehuurd van Ajax, kan daardoor niet in actie komen tegen FC Twente. Guy Ramos, eveneens speler van RKC Waalwijk ontving zijn vijfde gele kaart van het seizoen en mist daardoor ook de competitiewedstrijd tegen FC Twente.

In de Jupiler League ontving Leon Hese afgelopen speelronde een rode kaart vanwege ernstig gemeen spel. De speler van SC Cambuur kreeg een schorsing van drie duels voorgeschoteld.  Ook Roderick Gielisse (FC Dordrecht) kreeg een schorsing van drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk. Stephan Veenboer (Telstar, twee en één voorwaardelijk) en Willem II-trainer Jurgen Streppel (één duel) werden ook geschorst.