Van der Vaart herkent zich niet in kritiek Arsenal

Peterselieman

Rafael van der Vaart herkent zich totaal niet in de kritiek van Arsenal na het duel van zijn club Tottenham Hotspur tegen de rivaal. Arsenal zei dat Van der Vaart rood had moeten krijgen en dat zijn goal niet had mogen tellen. De Gunners verloren de derby, onder meer door een goal van Van der Vaart, met 2-1. "Arsenal moet niet zeiken, maar zijn verlies nemen. Ze zijn stapelgek daar!"

De middenvelder zou bij het controleren van de bal de hand hebben gebruikt. Daarnaast wordt hem verweten zijn doelpunt te fanatiek te hebben gevierd met de supporters. In Engeland kan dat worden bestraft met een gele kaart. "Ik geef toe dat ik een beetje te veel heb gejuicht, maar het was absoluut geen hands bij mijn goal."

In Tottenham kan men niet meer om de Heemskerker heen, nu hij na drie ontmoetingen met Arsenal al vier keer heeft gescoord. "Het is lekker dat ik belangrijk kan zijn voor de club" zegt Raffie. "Ik ben erg blij met mijn goal en kan nu helemaal niet meer stuk bij de fans."

Van der Vaart meldde zich vandaag in Noordwijk voor het trainingskamp van Oranje. Het Nederlands elftal speelt de komende week de laatste kwalificatiewedstrijden tegen Moldavië en Zweden. Nederland is al zeker van het EK, maar heeft nog een punt nodig om als groepswinnaar te eindigen.