Desmonds verhaal klaar in 2012 in Assassin's Creed

Kevin (KoosyNL)

In november verschijnt alweer het vierde deel in de Assassin's Creed-serie. In deel één hebben we met Altaïr mogen stoeien en in de trilogie daarna hebben we alles geleerd van Ezio. Assassin's Creed: Revelations zal dit najaar alle losse eindjes van Ezio en Altaïr aan elkaar vastknopen. Toch zullen we nog niet alles te weten komen over Desmond. Hiervoor moeten we tot 2012 wachten.

Alexandre Amacio van Ubisoft geeft aan dat het verhaal toewerkt naar het einde van de wereld in december 2012. Ze willen het verhaal dan ook nog voor die tijd vertellen. Ze hebben met de afgelopen games geprobeerd het sterkte en diepe verhaal zo goed en compleet mogelijk te vertellen en dit zal een grote ontknoping hebben in 2012.

We had such a complex and strong narrative that we ourselves did our best to just try to execute these games before that date. It would be stupid of us to be centring a game on a semi-reality and then have that conclusion happen after that date in real life.”

Hiermee kunnen we dus alvast concluderen dat ook in 2012 een nieuwe Assassin's Creed zal verschijnen. Mochten er nog meer games in de serie verschijnen, dan zal dit, volgens Amacio, met een ander hoofdpersonage en andere verhaallijn zijn.

Assassin's Creed: Revelations verschijnt 15 november voor de PlayStation 3 en Xbox 360. De versie voor de pc zal later verschijnen.